Прес-тур в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ фаза»

10 березня в рамках прес-туру спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ фаза» відбулася зустріч координатора проекту в області Ніни Подколзіної із координатором Проекту в Ніжині, першим заступником міського голови Григорієм Олійником. Серед журналістів були представники як місцевих ЗМІ так і Чернігівської області.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» працює в усіх областях України з 2008 року. Третя фаза Проекту ЄС \ ПРООН впроваджується протягом 2014-2017 років із загальним бюджетом 23.8 млн. євро, наданих Європейським Союзом (23 млн. євро) та ПРООН (800 тис. євро). Мета Проекту - сприяння сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні шляхом зміцнення спільного управління та заохочення громадських ініціатив у селах та містах України. Завдяки покращенню соціальної інфраструктури підвищився рівень життя 5.6 млн. людей у понад 2000 сіл та 25 містах. Було реалізовано понад 3700 місцевих ініціатив.

Григорій Олійник повідомив про сім реалізованих мікропроектів: пять по ОСББ та два по двом школам міста: «Перш за все нам вдалося досягти взаємодії із громадськістю. Реалізовані проекти ще більше підштовхнули громаду до участі у проекті, і коли ми в цьому році оголосили конкурс, - уже п'ять ОСББ боролися за одне місце».

У жовтні – листопаді 2016 року партнерами Проекту стали ще три громадські організації міста Ніжин, які впроваджують ініціативи в напрямку «Смарт-Сіті» /інноваційне врядування/:

ГО «Самостійна молодіжна артіль» - «Мобільні додатки для отримання туристичних послуг»;

ГО «ЦРГ «Перспектива» - «Відкритий бюджет міста Ніжина»;

ГО «Громадське телебачення м. Ніжин» - «Електронна реєстрація для отримання медичних послуг. Мобільні додатки»

«Завдяки додатку «Відкритий бюджет», скоро кожен бажаючий може швидко, легко й, головне, самостійно знайти необхідні дані як в розрізі статей витрат, так і в розрізі витрат структурних підрозділів. Буде створена спеціальна інтерактивна карта міста. Навівши курсором на будь-яку вулицю, - можна буде побачити на що пішли кошти: ремонт доріг, реставрування будівлі, тощо», - прокоментував Григорій Миколайович.

Під кінець зустрічі координатор Проекту в Ніжині, Григорій Олійник подякував депутатському корпусу міської ради за активне сприяння у реалізації мікропроектів, відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури за оперативну і злагоджену роботу, та координаторам проекту за формування нового бачення вирішення старих проблем.

Закінчився прес-тур візитом Ніни Подколзіної до ОСББ "Синяківське", ОСББ "Едем" та ОСББ "Ніжинець".

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

13.03.2017