ПОСЛИ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ, КАНАДИ, ШВЕЦІЇ ТА ФІНЛЯНДІЇ ВІДВІДАЛИ НІЖИН З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ

Напередодні до Ніжина прибула делегація представників Фонду «Партнерство за сильну Україну». Фонд, утворений Великою Британією, Канадою, США, Швейцарією та Швецією, з 2022 року підтримує розвиток громад, які постраждали від війни.

Міський голова Олександр Кодола представив нашу громаду, подякував міжнародним партнерам за всебічну підтримку України та нашої громади зокрема, розповів про перші дні бойових дій поблизу Ніжина, про звільнення Чернігівщини від окупантів, а також про відновлення життєдіяльності нашої громади.

Крім того міський голова звернув значну увагу на відсутність укриттів в деяких закладах шкільної та дошкільної освіти, проектна документація по яких готується, та звернувся з проханням допомоги в реалізації будівництва таких укриттів.

«Публічна підтримка є ключовою. Ми розуміємо, наскільки важливо, саме тут і зараз, реалізовувати такі проєкти. Важливо, щоб всі українці знали і вірили, що ми не одні, що ми стоїмо пліч-о-пліч», - наголосив Олександр Кодола.

Фонд опікується підтримкою довгострокового розвитку громад, які постраждали від збройної агресії pосії та запобіганням подальшій ескалації.
Завдяки плідній співпраці з Фондом «Партнерство за сильну Україну» в області реалізовано значну кількість проєктів з відбудови та відновлення.

Візит до нашої громади розпочався із демонстрації обладнання, яке передав Фонд. Попередньо рятувальникам було передано човен та рятувальне обладнання, квадрокоптер, клас з інформування про ризики ВНП, медичні укладки, автоцистерну, мобільний клас та ін.
Представники ДСНС розповіли, як обладнання використовується для підвищення особистої безпеки та безпеки суспільства.

В рамках візиту відбувся Круглий стіл з особистої та громадської безпеки у наметі «Пункту незламності» на території пожежної частини.
На завершення візиту представники посольств взяли участь у Круглому столі, який відбувся в НДУ імені М.Гоголя за участю ректора університету, представників міської ради, громадянського суспільства.

«Щиро дякуємо поважним послам за плідне й тепле спілкування щодо питань відбудови та розвитку нашого регіону, а також обговорення реалізації нових проєктів співпраці. Велика подяка за потужну всебічну допомогу Україні в боротьбі проти російської агресії та значний внесок у відновлення Чернігівщини», - наголосив Олександр Кодола.

У рамках візиту представники посольств отримали можливість краще зрозуміти ситуацію в нашій громаді, а також побачити, що, не дивлячись на численні виклики, місто продовжує працювати та відновлюватися.

Представники Фонду також висловили своє сподівання на подальшу плідну співпрацю.
10.11.2023