Польський фонд міжнародних та регіональних досліджень продовжує свою ДОБРУ мандрівку громадами Чернігівщини

 

І цього разу 10 липня наша співкоординаторка молодіжного компоненту Анжела Тимченко завітала з робочим візитом до Ніжинської громади. Зустріч приємно розпочалась з вітальних слів заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Вікторівни Грозенко. Пані Ірина вкотре зазначила кількарічну співпрацю громади з програмою ДОБРЕ і гарні результати такого партнерства, а ще підкреслила ,що Ніжинська громада має високий рівень молодіжної роботи та молодіжної політики, який тепер матиме можливість ще підсилитись під координацією пані Анжели, локальної експертки.

Під час зустрічі, до якої долучились т.в.о. начальника відділу у справах сім'ї та молоді Наталія Білан, представниця інформаційно-аналітичного відділу Ольга Гук, заступник директора Ніжинського міського молодіжного центру Роман Гомоляко, заступниця голови правління ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді", педагогиня ННВК №16 Престиж та Ніжинського БДЮ Світлана Бутенко, а також депутати та депутатки Молодіжної ради і команда амбасадорів і амбасадорок, волонтерів та волонтерок НММЦ, присутні проаналізували наявну в громаді молодіжну інфраструктуру, суб'єктів молодіжної політики та молодіжної роботи,а також стан реалізації молодіжних проектів,що були підтримані та профінансовані програмою ДОБРЕ в попередніх роках. Потім всі учасники та учасниці зустрічі ознайомились з планом роботи Молодіжного напрямку програми ДОБРЕ на період до червня 2025 р. та спланували перші спільні кроки на кілька місяців.

Не оминув Ніжинську громаду і Фест "ДОБРА ідея", під час якого присутні актуалізували проблемні сфери в молодіжному напрямку,до яких віднесли: брак зон для відпочинку в теплу пору року, проблеми в пошуку першого робочого місця для молоді, низький рівень у часті молоді в житті громади, зокрема молоді віком 25+ , брак каналів комунікації,дружніх до молоді, незадовільний стан довкілля, мала потужність та доступність молодіжної інфраструктури.

Виокремивши 4 пріоритетні проблемні сфери за методом Уолта Діснея молоді люди спільно з молодіжними працівниками і працівницями пройшли етапи мрійників,критиків і реалістів, і вже на завершення зустрічі мали кілька реалістичних думок,що можуть стати проектними ідеями і бути вдосконаленими активістами та активістками під час навчання з проектного менеджменту вже наступного місяця.
Тішимось продуктивністю зустрічі та впевнено рухаємось далі. Все буде ДОБРЕ. Все буде Україна.

Захід відбувся у рамках проєкту «DOBRE 2: Голос громади в органах
місцевого самоврядування в Чернігівській області», який впроваджує ГО
«Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» у межах
Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»
(DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз
(Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного
розвитку (USAID).
11.07.2024