Питання забезпечення житлом військовослужбовців та вшанування пам’яті загиблих ніжинців – основні питання засідання виконавчого комітету


20 грудня на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули проєкти рішень щодо майнових питань громадян, соціального та правового захисту дітей, недієздатних осіб та тих, хто цього потребує.

Зокрема, ухвалили рішення про постановку на квартирний облік п’ятьох учасників бойових дій, двоє з яких є інвалідами війни ІІ групи. Двох військових, які мають ІІ групу інвалідності, внесли до позачергового списку на отримання житла, а трьох – до першочергового.
Спеціаліст відділу з благоустрою, житлових питань, паркування, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Оксана Лях пояснила, що громадська комісія з житлових питань розглянула заяви учасників бойових дій, виконавчий комітет ухвалив рішення, а наступним етапом є надходження державної субвенції для забезпечення воїнів житлом.
Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак подала на розгляд проєкт щодо виготовлення та встановлення меморіальних дощок на честь загиблих захисників України Бичука Ярослава Вікторовича, Забіли Нікіти Сергійовича, Конончука Данила Івановича на будівлі міського ліцею.

За кошти місцевого бюджету вже виготовлено та встановлено 60 меморіальних дощок на честь наших захисників. За 13 заявами рішення вже ухвалені й дошки знаходяться на етапі виготовлення, 22 – в черзі на виготовлення. Також надійшло 6 нових звернень від рідних на встановлення дощок. Для пришвидшення цієї роботи управління додатково звернулося до інших майстрів.

20.12.2023