Підведено підсумки благодійної акції «Прийміть новорічні вітання»

Прийшла зима, а з нею і найдобріші, всіма улюблені свята. У ці дні всі люди чекають, хоч маленького, але дива, бажають своїм близьким добра та здоров'я. Всім хочеться відчути тепло, увагу і турботу. Особливої уваги потребують люди похилого віку. Для цієї категорії в Ніжинському територіальному центрі соціального обслуговування була організована благодійна акція «Прийміть новорічні вітання».

Цикл Новорічно - Різдвяних свят в стаціонарному відділенні територіального центру розпочався напередодні Нового року вітаннями учнів ЗОШ №2 (директор Матях Л. А.), які відвідали мешканців відділення. Зі святковим настроєм, солодкими подарунками та ялинковими прикрасами дітки прийшли до стареньких. В серцях юних відвідувачів загорівся вогник співчуття до одиноких людей, які долею судьби на старості років залишились на самоті. Свідченням цього стали пропозиції учнів завітати сюди ще й наступного року з новорічними дарунками.

Новорічні вітання та маленькі подарунки, від працівників центру, огорнули теплом душі підопічних стаціонарного відділення, які з радістю зустрічали Діда Мороза, Снігуроньку та Ялинку. І кожен з них згадав свої дитячі роки, свою молодість та вечір в сімейному колі напередодні свята.

Мешканці стаціонарного відділення приймали привітання з Різдвом Христовим від прихожан Церкви Християн Віри Євангельської (пастор Козел В.В.). Духовні пісні, які виконали гості, сповнили присутніх відчуттям світлої радості і надії. Приєднались до привітань та подарували фрукти і солодощі представники Незалежної Християнської церкви «Джерело любові» (пастор Бурковцов В.М.), Християнської церкви «Победа» (пастор Неронський В.Є.) та церкви Іоанна Милостивого (отець Олександр).

На різдвяні свята для підопічних організовано святу вечерю.

Бібліотека-філіал №2 Ніжинської міської ЦБС (завідувачка Івасенко Н.І.) разом з представниками Християнської церкви Адвентистів Сьомого Дня (пастор Бегас В.І.) та Благодійним фондом «Краще життя» провели для підопічних відділення соціальної допомоги вдома та соціальних робітників територіального центру народознавче свято «Хай Різдво у вашу хату принесе добра багато». Всіх привітали З Різдвом Христовим, розповіли про історію святкування Різдва в Україні і в європейських країнах, а хор Благодійного фонду виконав різдвяні пісні, бібліотекарі прочитали різдвяні колядки. На завершення свята підопічні Центру отримали подарунки: від благодійного фонду та фізичної особи Самойленко Світлани - теплі шкарпетки, від бібліотекарів – солодощі, а від представників товариства «Червоний Хрест України» (голова Саєнко Н.В.) – засоби особистої гігієни.

Дякуємо всім, хто долучився до благодійної акції.

Віриться, що з приходом цих чудових свят світ і життя стануть зовсім інші – добріші, зручніші, розумніші. То ж побажаймо усім зберегти в собі людяність, віру, надію в Новорічно - Різдвяне чудо та любов.

19.01.2016