Підсумки дня. Як команда громади Ніжина боролася зі снігом

14 грудня. Підсумки дня.
Як команда громади Ніжина боролася зі снігом
Після вечірнього об’їзду Ніжина заступниця міського голови Ірина Грозенко зібрала керівників комунальних, медичних установ, управлінь для підведення підсумків дня. Вона відзначила, що всі центральні дороги, мости та зупинки очищені від снігу. Дороги посипаються піщано-сольовою сумішшю.
На боротьбу з негодою сьогодні було задіяно 28 одиниць техніки. На допомогу комунальним підприємствам вийшов колектив 35 училища, агроінституту, жиркомбінату. Окрема подяка фермеру, який своїми силами розчистив Кунашівський старостинський округ. Дякуємо також Станіславу Черпіті, заступнику начальника Деснянського басейнового управління водних ресурсів, Олександру Тесленку, директору ТОВ КПОВ «Комунальник», командиру ВЧ А 3160 Миколі Кушніру, компанії «Кернел Груп», авіаційному загону та іншим не байдужим ніжинцям.
Лікарні, пологовий будинок, амбулаторії сімейної медицини, соціальні установи у співпраці з комунальними установами розчистили свої прилеглі території.
Ситуація по закладам освіти: всі діти сьогодні дістались до школи. Автобуси, які здійснюють підвоз, вчасно вийшли на маршрут. Входи та дороги до укриттів у школах та садочках також були почищені. Але треба ретельніше чистити під’їзди до шкіл.
Якщо дороги більш-менш почищені, з тротуарами залишаються проблеми. До слова, якщо снігову кашу не розчистять, а температура знову понизиться і вдарить мороз, то на дорогах буде гололід. Цього не можна допустити.
Ефективне очищення вулиць починається у вечірній час, коли заторів уже немає. Тому ще раз звертаємось до власників автівок не залишати свої транспортні засоби на узбіччях доріг.
Заступниця міського голови Ірина Грозенко підсумувала: хтось впорався краще, а хтось гірше. Але ми маємо розуміти, що 365 вулиць не можна швидко розчистити з наявними ресурсами. Тож врахувавши сьогоднішні помилки, завтра зрання знову приступаємо до роботи!
14.12.2023