Перший заступник міського голови Федір Вовченко провів зустріч із мешканцями вулиці Прилуцької та Індустріальної

Сьогодні, 16 квітня, за дорученням міського голови Олександра Кодоли перший заступник міського голови Федір Вовченко провів зустріч із мешканцями вулиці Прилуцької та Індустріальної.

Тема зустрічі – проблеми з електропостачанням до будинків № 2, 4, 6, 8 та 10 по вулиці Прилуцькій та до будинків № 10 і 12 по вулиці Індустріальній.

Кілька будинків по цим двом вулицям отримують електроенергію від ПрАТ "Ніжинський жиркомбінат". Проте, відповідно до змін, які відбуваються у законодавстві, підприємство не зможе постачати електроенергію населенню через неврегульовані відносини між постачальником послуг та кінцевими споживачами. Тому, цим будинкам вже частково обмежують постачання електроенергії і в подальшому планують взагалі відключити від жиркомбіната.

Перший заступник міського голови Федір Вовченко зазначив, що ситуація дуже складна, але влада не залишить людей сам на сам із цією проблемою.

«Люди страждати в даній ситуації не повинні, і міська влада не може допустити, щоб ніжинці стали заручниками юридичної колізії. Але вже є перші напрацювання і вагомі зрушення. Тому, впевнений, найближчим часом мешканці цих будинків зможуть отримувати електроенергію безперебійно. На сьогодні вже є домовленість із керівництвом ПрАТ "Ніжинський жиркомбінат" про постачання електроенергії до 3 травня. А у випадку подання необхідних документів мешканцями до РЕМу, вони зможуть отримувати електроенергію і надалі», - зазначив Федір Вовченко.

На зустрічі також були присутні представники управління житлово-комунального господарства та будівництва, управління комунального майна та земельних ресурсів, РЕМу, керуючої компанії «Служба єдиного замовника», ПрАТ "Ніжинський жиркомбінат".

Мешканцям вулиці Прилуцької та Індустріальної надані роз’яснення щодо подальших кроків у вирішенні болючого питання та буде надано юридичний супровід і допомогу фахівців УЖКГ та Б, управління комунального майна та земельних ресурсів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

16.04.2021