Перші кроки до обізнаності з питань місцевого самоврядування

Вчора, секретар міської ради Валерій Салогуб провів лекцію для учнів 10-11 класів ЗОШ № 17, відгукнувшись на ініціативу школярів.

Учні та вчителі із зацікавленням слухали розповідь Валерія Володимировича про роботу органів місцевого самоврядування. Під час зустрічі діти отримали розгорнуті відповіді на такі питання: які повноваження має виконавчий комітет? Які структурні підрозділи входять до його складу? Що таке «регламент роботи»? Який існує механізм прийняття рішень? Які функції та обов’язки виконують депутати міської ради? Як співпрацюють фракції в міській раді? Які програми і проекти рішень приймались на сесіях з питань учнівської молоді? Ставили учні і питання, що стосуються безпосередньо мікрорайону по вулиці Прилуцькій.

Зустріч пройшла у теплій, невимушеній атмосфері. Значне враження справило на школярів і те, що проходила вона у великій сесійній залі виконавчого комітету.

«Наша зустріч - це гарний початок, який хотілося б продовжити і зробити традицією. Сучасна молодь прагне до участі у державотворчих процесах, що відбуваються в Україні, і ми маємо допомагати їй стати більш грамотною та обізнаною з цих питань», - зазначив Валерій Салогуб.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

15.03.2017