Передали 16 авто для наших захисників

Міська влада Ніжина спільно із виконавчим комітетом, волонтерами та небайдужими ніжинцями організували й передали ніжинським військовим на передову автомобіль. Разом із автівкою нашим захисникам буде доставлено і продуктові набори, мед, лопати та окопні свічки.
Авто з допомогою уже сьогодні відправилось на Схід, саме туди, де наші військові зараз ведуть контрнаступ. Це 66 бригада мінометників з Ніжина, які наразі на передовій.
Міський голова Олександр Кодола зауважив, що кошти на придбання автівки вкотре допомогли зібрати жителі громади. Проте цього разу левову частку суми на придбання автівки було зібрано працівниками виконавчого комітету Ніжинської міської ради, які у підсумку зібрали вісімдесят відсотків вартості авто.
«Вдячний усім, хто долучився допомогти військовим, ця увага їм найцінніша», — наголосив Олександр Михайлович.
До влади міста у відеозверненні звернулися військові, які просили саме таку автівку, з відповідними параметрами. Згодом з проханням допомогти із автівкою для ніжинських захисників, які наразі боронять кордони держави на «нулю» звернулася до ніжинської міської ради дружина одного із військових – Марина. Жінка, в особистій зустрічі із міським головою зауважила, що хлопці на передовій вкрай потребують дане авто.
У відповідь працівниками виконавчого комітету Ніжинської міської ради було організовано збір коштів. До збору коштів долучилися ніжинці, волонтери, підприємці, а також учні хореографічної школи. Вартість авто склала 5,5 тис доларів. Наразі авто вже передали нашим захисникам.
«Сьогодні до нас завітали військовослужбовці. Це хлопці з Ніжина, які захищають нашу країну на Сході. До нас було звернення від особового складу 66 бригади. Вкотре ми прийняли рішення підтримати наших захисників. Тож дякую кожному працівнику виконавчого комітету, адже кожен з них віддав частину коштів із заробітної плати на придбання даної автівки. Також дякую діткам-волонтерам, які долучилися до зібрання коштів. Управлінням культури було організовано ряд концертних програм, де також були зібрані кошти. Крім того, були залучені кошти з онлайн-велопробігу, який проводився до Дня Конституції України, де вся ніжинська громада долучилася до збору коштів на придбання даної автівки. І вже сьогодні ми маємо результат, і передаємо автомобіль нашим ніжинським хлопцям – військовослужбовцям» - наголосив міський голова Олександр Кодола.
Зауважимо, що у підтримці військових, які захищають нашу державу, максимально сприяє влада міської територіальної громади і вважає це безпосереднім обов’язком.
«Для нас важливо, аби кожен військовий розумів, що підтримка йде від родичів, друзів, від всієї громади. Ми молимося щоб перемога була якомога швидшою», - говорить секретар міської ради Юрій Хоменко.
На питання куди ж прямуватиме автівка, Юрій Хоменко повідомив, що авто поїде прямісінько на «нуль».
«Автівка призначена для військових, які брали участь в зачищенні Харківської області. Це позашляховик Нісан, досить потужний. Основне завдання даної автівки– швидке вивезення поранених. Авто в гарному стані, проведені додаткові ремонтні роботи, прибуло із за кордону», - розповідає Юрій Юрійович.
Олександр Кодола від імені Ніжинської громади подякував нашим захисникам і висловив сподівання на як найшвидшу перемогу.
В цій історії задіяно так багато добрих сердець з усієї Ніжинської громади, що авто, яке було придбано на передову точно буде заряджене великою силою добра, любові і перемоги!
Низький уклін всім, хто приймав участь в цій визначній події!
До речі, це вже шістнадцята автівка, передана владою міста військовим, які боронять державні кордони.
20.10.2022