Оперативна нарада при міському голові

29 листопада відбулася оперативна нарада при міському голові з керівниками відділів та установ виконавчого комітету Ніжинської міської ради, де керівники структурних підрозділів звітували про виконану ними роботу упродовж минулого тижня.
Днями виповнилася друга річниця роботи міського голови Олександра Кодоли та його команди.
«Цей рік мав стати роком розвитку Ніжинської територіальної громади. Роком, який мав дати ще більший поштовх розвитку нашого міста після складного 2021 ковідного року. Який ми з гідністю пройшли разом. Нажаль, повномасштабне вторгнення росії уповільнило поштовх розвитку нашого міста. Починаючи із 24 лютого змінилися напрямки роботи.
Більшого значення набули питання безпеки, питання енергоефективності. Проте незмінними залишилися наші принципи роботи: підзвітність, прозорість та підконтрольність.
Безумовно громада має знати не лише про здобутки за 2022 рік, але і про перепони, які поставили на паузу важливі проекти.
Життя громади в умовах війни – це такий крихкий баланс між питанням безпеки та комфорту її жителів. Враховуючи складність наповнення місцевого бюджету в умовах війни – ми не боїмося показати свою слабкість, коли звертаємося за допомогою до іноземних друзів», - зазначив міський голова Олександр Кодола на початку наради.
З детальним звітом можна ознайомитися на офіційному сайті Ніжинської міської ради, а також в офіційних джерелах.
Міський голова Олександр Кодола прозвітував про важливий офіційний візит разом із секретарем міської ради Юрійєм Хоменком до Франції для участі у найбільшому у світі конгресі мерів та президентів агломерації Франції. Окрема увага на конгресі, цього разу, була присвячена ситуації в Україні. Мери українських міст відверто розповідали про злочини росії, які вона чинить у нашій державі.
В рамках цього візиту Ніжин розпочав співпрацю із одним із міст Франції регіону Іль-де-Франс, який охоплює столицю Франції Париж – містом Сен-Жермен, мерія якого збирає кошти для забезпечення генераторами Чернігівської області.
Педагогічний та трудовий колективи НВК "ПРЕСТИЖ" № 16 передали на потреби ЗСУ 30 тисяч гривень, які долучать до суми коштів, які збирають на придбання вже 18-ї автівки для наших захисників. Як повідомила очільниця Управління освіти Валентина Градобик, закінчив навчання спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі. Наразі спеціалістів такого профілю в області лише двоє, і один із них працюватиме у Ніжині. Це новий наврямок роботи в галузі освіти.
Представники силових структур, зокрема МВС та ДСНС, повідомили про стабільну безпекову ситуацію на території громади.
У Ніжині функціонують п’ять Пунктів Незламності, які, за потреби, зможуть розмістити до 30 тисяч осіб.
ТОВ «НіжинТеплоМережі» продовжує роботу в умовах застосування графіків відключення електроенергії. Найбільше відключається котельня по вул.Космонавтів, вул.Гайдамацькій, вул.Амовова. Всі котельні міста припинили гаряче водопостачання, а також, з метою збереження надземних трубопроводів, проведено злив води із системи та консервацію їх до весни.
Благодійний фонд, який допомагає у відновленні котельні по вул.Прилуцька, провів всі тендерні процедури, проведено закупівлю матеріалів, поставка яких має бути вже до кінця цього року.
Комунальні підприємства працюють в штатному режимі.
КП «ВУКГ» забезпечує заклади освіти, медицини та житлово-комунальні господарства пісчано-соляною сумішшю.
КП «НУВКГ» розпочато розбудову нової магістралі та приєднання домогосподарств до водопостачання по вул.Богушевича.
КП «СЄЗ» повідомляє про часткове завоздушення системи опалення через часті перебої у роботі котельнь.
У Ніжині зростає захворюваність на Covid-19 – 10 випадків проти 6, за минулий звітний період. Госпіталізовано з Covid-19 та підозрою на коронавірусну хворобу 3 пацієнти , за минулий тиждень – 2. На разі в інфекційному відділенні на стаціонарному лікуванні знаходиться 4 пацієнти з коронавірусною хворобою.
Міський голова нагадав про можливі чергові удари країни-агресора по об’єктах критичної інфраструктури та закликав дбати про заходи безпеки, а також бути готовими до того, що електроенергії може не бути і кілька тижнів. Тож мешканці мають самоорганізуватися та свідомо підійти до ситуації.
За результатами наради були надані відповідні доручення та розпорядження.
29.11.2022