Олександр Кодола взяв участь у нараді в Міністерстві розвитку громад та територій України

Тариф на тепло не збільшиться

- Газу має вистачити

- Але наше завдання зменшити споживання газу на 10%

- НіжинТеплоМережі готові до опалювального сезону на 63 %

- Опалення планують ввімкнути вчасно

Це основні тези, які мають знати ніжинці про опалювальний сезон 2022-2023 року.
Готовність до нього обговорили на нараді у Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. На нараді був присутній міський голова Ніжина Олександр Кодола та міські голови Харківської, Сумської та Чернігівської областей, які на собі відчули і досі відчувають війну.

Ключовим питанням наради був аналіз підготовки міст та регіонів до опалювального сезону 2022/23 рр. Уряд виділив кошти для вчасного першочергового відновлення критичної інфраструктури. Робиться все, щоб Україні вистачило енергоносіїв для проходження осінньо-зимового періоду

Олександр Кодола доповів про готовність підприємств теплокомуненерго до опалювального періоду: «Технічна готовність ТОВ «НіжинТеплоМережі» до опалювального періоду складає 67%. До початку опалювального періоду 2022-2023 буде створено резерв труб різного діаметру загальною довжиною 100 м для проведення аварійних ремонтів. Всього на підготовку до опалювального періоду вже витрачено 3,5 млн грн.
Внаслідок ракетного удару на підприємстві було пошкоджено будівлю однієї з котелень. Щоб не допустити втрат теплової енергії, першочерговим є завдання відновлення теплової ізоляції. Продовжуються роботи з ліквідації пошкоджень на аварійних ділянках трубопроводів».


Усією командою працюємо над вирішенням проблемних питань та подолаємо усі виклики.   

05.08.2022