Ніжинський міський молодіжний центр представив публічний звіт про свою діяльність

У травні 2024 року Молодіжний центр святкуватиме перший ювілей – 5 років. За цей час він пройшов шлях від невеликого колективу однодумців, об’єднаних спільним бажанням діяти в інтересах громади, до потужного молодіжного простору, в якому генеруються і реалізовуються масштабні проєкти. Тут усі охочі можуть знайти заняття для себе і взяти участь у цікавих заходах. Це місце, куди можна прийти просто попити чаю або почитати книгу.
28 грудня в Офісі відновлення та розвитку директорка Ніжинського міського молодіжного центру Анжела Тимченко та її заступник Роман Гомоляко презентували громадськості звіт про діяльність Молодіжного центру. Один із основних принципів їхньої роботи – прозорість і відкритість. Саме тому на презентацію вони запросили представників міської влади і громадських організацій, викладачів вишу та активну молодь.
Міський голова Олександр Кодола подякував за запрошення і наголосив на важливості діяльності Молодіжного центру: «Молодь Ніжина активна і креативна, вона має багато ідей та долучається до їх втілення у життя. Я радий, що ваш центр об’єднує цих юнаків і дівчат, дає їм можливість виявити себе. Ми бачимо позитивні результати вашої діяльності і надалі будемо сприяти роботі з молоддю».
Перший заступник міського голови Сергій Смага, вітаючи присутніх, зауважив: «Радий бачити у залі стількох знайомих, з котрими ми розпочинали роботу з облаштування Молодіжного центру. Ви гідно пройшли складний шлях і змогли за короткий період втілити у життя цей масштабний проєкт. Бачу, що наша спільна робота допомагає молоді реалізовувати свої запити і потреби, а це й було метою створення цього закладу».
Під час презентації Анжела Тимченко і Роман Гомоляко розповіли про основні напрями діяльності Молодіжного центру, плідну співпрацю із багатьма закордонними організаціями. Також вони ознайомили присутніх із реалізованими проєктами: «Просто про складне та невидиме», «Граїмо», хаб спроможності громадських організацій «Огірок», онлайн-тренінги, майстерні та консультації, табори «Енергія твого майбутнього» та «Soft skills camp», виставки та багато іншого.
На базі Ніжинського молодіжного центру в цьому році було організовано тренінги для працівників молодіжних центрів усіх громад Ніжинського району, на яких Анжела Тимченко ділилася досвідом облаштування простору у таких закладах і шляхами впровадження задумів у життя на прикладі Ніжина.
«У центрі уваги працівників Молодіжного центру – покращення роботи з молоддю. Ми постійно моніторимо її інтереси та запити і рухаємося у цьому напрямі. Наш заклад – це не стіни і квадратні метри, а спільнота, яка знає, чого хоче досягти», – зауважила Анжела Тимченко.
Після закінчення звіту відбулося обговорення проблем і перспектив діяльності Ніжинського міського молодіжного центру.
29.12.2023