Ніжинська міська влада разом з експертами Ради Європи розробляє Міську цільову програму сприяння розвитку волонтерства в Ніжинській громаді

Ніжинська міська влада разом з експертами Ради Європи Ольгою Гвоздік. Максимом Лукінюком та Максимом Лацибою працює над розробленням Міської цільової програми сприяння розвитку волонтерства в Ніжинській громаді на 2023-2027 роки.

Керівники відділів та управлінь надавали свої пропозиції до проекту Програми, щоб адаптувати її до Ніжинської громади. А представники волонтерських груп висловлювали своє бачення щодо співпраці влади та волонтерів.

Програма спрямована на вирішення соціальних, гуманітарних і екологічних проблем через включення жителів до волонтерської діяльності; залучення гуманітарної і благодійної допомоги в громаду; налагодження ефективної співпраці волонтерських ініціатив з міською владою.

Реалізація Програми дозволить:

-збільшити залучення жителів у волонтерську діяльність та активізувати їх у суспільно значущій роботі громади;

-збільшити кількість організацій та установ, які залучають позабюджетні ресурси та волонтерів для вирішення місцевих проблем;

-збільшити кількість благодійної і гуманітарної допомоги, яка надійшла в громаду;

-збільшити кількість робіт і послуг, які були надані безкоштовно для жителів громади в рамках волонтерської допомоги;

-збільшити соціальний капітал громади через самоорганізацію жителів, соціальну активність та включеність в розвиток громади.

За результатами запропонованих пропозицій буде розроблений проект Програми, який буде винесено на засідання сесії Ніжинської міської ради.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

16.11.2022