Ніжинська громада розпочинає програму співробітництва з Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ)

Програма спрямована на забезпечення економічної та соціальної стійкості громад, зокрема - економічну  та соціальну інтеграцію внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих від війни. Проєкт фінансується Німецьким банком розвитку KFW від імені Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ). 

«Раді вітати вашу організацію у нашій громаді. Переконаний, що ми спільно реалізуємо багато важливих проєктів у громаді», – зазначив міський голова Олександр Кодола.

Під час зустрічі з представниками громади фахівці МОМ презентували новий проєкт міжнародної допомоги, який буде реалізовуватися  нашій громаді. Проєкт включає наступні складові: створення ради розвитку громади, грантові можливості для бізнесу, варіанти відновлення економічної інфраструктури. Зокрема, проєкт передбачає матеріальну та консультаційну підтримку малого та мікробізнесу через грантові проєкти, курси підвищення кваліфікації з метою забезпечення потреби громад  у найбільш затребуваних спеціалістах. Окрім цього, у громаді в рамках співпраці буде відремонтовано 2 об’єкти критичної інфраструктури. Всі ці заходи реалізовуватимуться коштом уряду Німеччини.

Усі напрямки важливі для сьогодення і майбутнього громади. Тому спільно докладатимемо зусиль для успішної реалізації проєкту! 

 

 

31.05.2024