Ніжин віддав шану загиблим ліквідаторам Чорнобильської катастрофи

26 квітня ніжинці відзначали 30-ту річницю з дня аварії на Чорнобильській АЕС. На хвилинку згадати тих героїв, які сміливо та відважно захищали не лише нашу Батьківщину, але й увесь світ від страшної хвилі радіації – обов`язок кожного з нас.

Вшанування пам`яті героїв-ліквідаторів Чорнобильскої катастрофи відбулося біля пам`ятника «Загиблим під час Чорнобильської катастрофи». Від старого до малого, жителі міста несли квіти загиблим героям.

Голова міста Анатолій Лінник віддав шану ніжинцям, які полягли, захищаючи свій рідний край. Міський голова зазначив, що ми маємо бути гідними пам`яті загиблих патріотів та наголосив, що місцеві органи влади завжди йдуть назустріч постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Пам`ять загиблих було вшановано поіменним переліком ліквідаторів, зворушливими віршами, піснями та словами від щирого серця.

Слід зазначити, що під час робіт на Чорнобильській АЕС загинуло близько 400 ніжинців, а ще скільки до сих пір пожинає наслідки перебування в радіаційній зоні? Чорнобильська катастрофа є проблемою всіх і кожного. Вона до сих пір забирає життя та калічить душі. Тому найперший обов`язок кожного українця – пам`ятати вклад співвітчизників у мирне небо над головою сьогодні.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

26.04.2016