Ніжин долучився до соціально-профілактичних заходів «Пути насильства»


4 грудня 2023 року соціально-профілактичні заходи «Пути насильства» відбулися у Ніжині.
Соціально-профілактичні заходи «Пути насильства» – унікальний творчий продукт, що сприяє підвищенню рівня безпеки залучених учасників у площині гендерно зумовленого насильства, в тому числі домашнього насильства. Заходи включали проведення соціального інтерактивного театру-перфомансу та воркшопу на тему «Профілактика ГЗН, в тому числі домашнього насильства».
Заходи проведено в співпраці з робочими групами з громадської безпеки та відновлення Чернігівської області, оскільки на локальному рівні саме представники органів місцевого самоврядування, громадські активісти та безпекові структури відіграють ключову роль у питанні вирішення проблем безпеки та соціальної згуртованості.
Учні та учениці Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 долучилися до перегляду соціального інтерактивного театру-перформансу «Пути насильства», який поєднує у собі хореографію, театралізоване дійство та експертну думку. Захід направлений на активізацію емоційного сприйняття проблеми гендерно зумовленого насильства, з особливою увагою до домашнього насильства, та її наслідків, закріплення безпечних моделей поведінки в критичних ситуаціях.
Паралельно на базі Центру соціальних служб відбувся воркшоп «Особливості ідентифікації та реагування на випадки домашнього насильства в умовах воєнного стану», під час якого учасники та учасниці здобули необхідні знання та практичні навички для ефективного реагування та надання психосоціальної підтримки особам, які пережили насильство.
Тренерки Тетяна Децюк та Марина Захаріна підкреслили важливість спільного обговорення та обміну досвідом у протидії гендерно зумовленому насильству. Учасники та учасниці визнали необхідність єднання зусиль громади для створення безпечного середовища та реагування на цю важливу соціальну проблему.
Заходи впроваджує ГО «Чернігів Європейський» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».
15.12.2023