Нарада при міському голові

19 грудня відбулася щотижнева оперативна нарада при міському голові.
На початку наради Олександр Кодола подякував ніжинським комунальним службам за роботу та наголосив на систематичності та якості виконання покладених на них функцій.
«Усі вулиці мають бути приведені до ладу», - звернувся Олександр Михайлович до комунальників.

Коротко про головне.

Комунальна сфера:
Громаді був представлений новий очільник КП «НУВКГ» Віталій Кошовий. Новопризначений директор зазначив, що докладе всіх зусиль для стабільної та якісної роботи ввіреного йому підприємства. «Розпочався аналіз проблем і налагодження роботи. Дві великі проблеми нашого підприємства: зношення водопровідних мереж і зростання вартості електроенергії. 40% вартості води – це відшкодування витрат на електроенергію», - наголосив Віталій Кошовий.
Комунальники поінформували, що всі працівники та наявна техніка працюють у посиленому режимі. Незважаючи на всі труднощі, пов’язані з воєнним станом, комунальні служби продовжують працювати й надавати послуги.
Міський голова Олександр Кодола наголосив, що головним завданням міської влади та всіх комунальників є безперебійне забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Медицина:
Рівень захворюваності на ГРВІ та ГРИП збільшується. Медики наголошують, що найкращою профілактикою захворюваності на респіраторні захворювання є вчасна вакцинація. В амбулаторіях сімейної медицини наявні вакцини, мешканців громади запрошують зробити щеплення.

Освіта:
Педагогічними працівниками серед школярів проводяться уроки безпеки щодо безпечної поведінки під час канікул. Також найближчим часом відбудеться нагородження переможців міських та обласних олімпіад.

Соціальний захист:
Із січня 2024 року мешканцям Ніжинської громади поважного віку (70+ років) призначається новий вид адресної допомоги.
Допомогу призначає та виплачує Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради (вул. Гоголя, буд. 6).
Отримати допомогу можуть громадяни, які зареєстровані (прописані) на території Ніжинської міської територіальної громади, на наступний день після настання дня народження, звертатися за її отриманням можна до кінця 2024 року. Ті, хто народився в жовтні – грудні, мають можливість звертатись за допомогою протягом трьох місяців після настання дня народження.
Для подання звернення слід мати такі документи та їх копії: • паспорт; • ідентифікаційний код; • довідка про реєстрацію (якщо немає цієї інформації в паспорті); • номер банківського рахунку (для тих, хто одержує «військову» пенсію). Допомога надається особам, які досягли визначеного віку, в таких розмірах: 70 – 79 років – 500,00 грн; 80 років – 1000,00 грн; 81 - 84 років – 500,00 грн; 85 років – 1000,00 грн; 86 – 89 років – 500,00 грн; 90 - 94 роки – 1000,00 грн; 95 років і більше – 2000,00 грн.
Управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради здійснює прийом звернень громадян з 8-00 до 13-00 та з 14-00 до 15-00 з понеділка по п’ятницю, крім вихідних. Телефони для довідок : 7-18-12 та (098) 3485183.

Нравится
Комментировать
Поделиться

19.12.2023