На засіданні виконавчого комітету було розглянуто низку важливих питань

1 червня на засіданні виконавчого комітету було розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади.

Першим розглянули питання відшкодування коштів з місцевого бюджету за надані послуги з проведення медичних оглядів 48 громадян України, які приписані до призовної дільниці Ніжинського районного центру комплектування та соціальної підтримки. Рішення було прийнято.

Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали проект рішення щодо встановлення меморіальних дошок загиблим Героям. За поданням директорів шкіл на будівлях освітніх установ будуть встановлені меморіальні дошки: Нагорному І.М., Зеленку В.С., Кійкову О.В., Савченку М.В., Диньку Ю.О., Касьянову І.В. Міський голова Олександр Кодола наголосив, що допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв.

Розглянувши усі рішення порядку денного, перейшли до Різного.

Олександр Кодола звернувся до присутніх працівників поліції, ДСНС, Муніципальної варти та відділу надзвичайних ситуацій з дорученням проінспектувати усі укриття міста і зафіксувати усі об’єкти, до яких у цивільного населення немає доступу. Він наголосив на тому, що закриті укриття під час війни, під час таких масованих повітряних атак – це злочин.

Вчорашня ситуація у Києві, коли біля зачиненого укриття загинули люди – це неприпустимо. Балансоутримувачі мають забезпечити безперешкодний доступ мешканців міста до захисних споруд цивільного захисту, адже зараз безпека – це головне.
А також, член виконавчого комітету, директор Ніжинського коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької Володимир Дорохін передав кошти, зібрані під час творчого звіту мистецької школи у сумі 17 300 грн. Ці кошти будуть спрямовані на потреби військових.
02.06.2023