Міжвідомча нарада при міському голові

6 грудня відбулася розширена нарада при міському голові з керівниками відділів та установ виконавчого комітету Ніжинської міської ради, де керівники структурних підрозділів звітували про виконану ними роботу за звітний період.

На початку наради міський голова Ніжина Олександр Кодола привітав з Днем Збройних сил України всіх її захисників та подякував їм за нашу незалежність, яку вони щодня виборюють. Найкраще привітання – це подяка команди громади Ніжина. Тому сьогодні будуть передані чергові дві автівки на потреби Збройних сил України. Міський голова також подякував великій ніжинській волонтерській родині та нашим друзям з-за кордону, усім волонтерам, які роблять свій неоціненний вклад в Перемогу та міцно тримають волонтерський фронт.

Коротко про ситуацію із життєзабезпечення міста:

- Працівники Ніжинського відділу поліції здійснюють посилене патрулювання міста, до якого долучаються військовослужбовці ЗСУ та ДФТГ: за дотриманням правопорядку у місті слідкують 8 патрулів у денний час та 7 у вечірній та нічний.
- Заступник начальника ДПРЧ 16 м. Ніжин Артем Бувайлик поінформував про роботу Пунктів Незламності за адресами вул. Студентська, 2 та Космонавтів, 90, які працюють цілодобово.

Комунальна сфера:

Комунальні підприємства працюють в штатному режимі.
- Аварійні служби працюють цілодобово.
- Послуги з теплопостачання, водопостачання та водовідведення у місті надаються усім жителям.
- Діють стабілізаційні графіки відключень 4х4. Але необхідно зменшувати споживання електроенергії у вечірній максимум у тих домоволодіннях, де електроенергія не відключається згідно затверджених графіків.
- З 14 котелень 5 працюють у режимі погодинних відключень, але в системі підтримується належна температура.

Медична сфера:

- Відмічається зменшення захворюваності на Covid -19 та ГРВІ. Але за жовтень було 2 летальні випадки від коронавірусної інфекції. КНП «Ніжинський міський центр ПМСД» продовжує роботу з вакцинації населення проти Covid-19.
- За інформацією генерального директора Пологового будинку Валерія Якуби, спостерігається зменшення народжуваності, адже зараз народжують жінки, які завагітніли в перші місяці повномасштабного вторгнення. Але за статистикою за тиждень у Ніжині народилось 7 хлопчиків та 11 дівчаток.

За результатами наради були надані відповідні доручення та розпорядження.


06.12.2022