Міжнародний День людини з синдромом Дауна

21 березня відзначається міжнародний День людини з синдромом Дауна. У цей день по всьому світу проходять заходи, які демонструють успішні приклади соціальної реалізації людей з цим захворюванням і які покликані поліпшити їх становище у суспільстві.

Людина з синдромом Дауна має генну патологію в хромосомах 21-ї пари (три хромосоми замість звичайних двох).

Головна небезпека для такої людини ─ забобони, які заважають їй нормально адаптуватися в суспільстві. Проте варто пам'ятати, що такий діагноз ─ не вирок. Діти з синдромом Дауна хоч і мають інвалідність, але піддаються вихованню. І це можна помітити, завітавши до центру реабілітації дітей-інвалідів.

21 березня разом із вихованцями ДНЗ № 21, що прийшли в гості до центру, вони дуже вміло виконували всі танцювальні па, повністю поринаючи у магічний світ танцю. Окрім танців, були запальні пісні та ігри. А веселий клоун не давав нудьгувати нікому: ні дорослим, ні дітям.

Люди із синдромом Дауна, як і кожен із нас, володіють певними талантами, і можуть розвивати їх, тим самим адаптуючись у суспільстві. Вони здатні бачити світ у всіх його кольорах, адже по-особливому люблять життя.

Тож не дарма людей з синдромом Дауна ще називають дітьми сонця, адже вони дарують тепло та ласку всім, хто їх оточує.

Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

22.03.2016