Міський голова провів оперативну нараду

Сьогодні, 15 березня, міський голова Олександр Кодола провів оперативну щотижневу нараду.

Про свою роботу звітували керівники управлінь та структурних підрозділів виконавчого комітету, керівники медичних закладів і комунальних підприємств.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що минулого тижня відбулось заслуховування комунальних підприємств щодо їх роботи та фінансового стану. «Усі підприємства нашого міста здійснюють свою діяльність ефективно. 7 з 10 – прибуткові. Але майже всі підприємства потребують модернізації та прискорення розвитку. Наше завдання як міської влади суттєво покращити діяльність комунальних підприємств відповідно до сучасності й вимог, продиктованих 2021 роком», - наголосив Олександр Кодола.

Медики поінформували, що в місті триває кампанія вакцинації проти COVID-19. Цими вихідними було здійснено ще 40 щеплень медикам.
Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені М. Галицького» Олександр Костирко доповів про стан захворюваності за минулий тиждень на ГРВІ та COVID-19.

Від так, захворювань на ГРВІ виявлено 208 випадків, що на 21 випадок менше, ніж попереднього тижня. На COVID-19 – 65 випадків, серед них 3 дитини (минулого тижня кількість хворих на коронавірусну інфекцію 62 особи), госпіталізовано 26 пацієнтів (на 11 госпіталізованих більше попереднього періоду). Летальних випадків 2, минулого тижня – жодного.

Головний лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко зазначила, що протягом минулого тижня на амбулаторному лікуванні з підтвердженим COVID-19 перебувало 124 особи, ще 170 – контактні. Протестували за допомогою ПЛР-дослідження 219 осіб.

Оксана Андріївна наголосила, що всі особи, які старші 18 років можуть самостійно зареєструватись на вакцинацію від COVID-19 за допомогою платформи «Дія» або мобільного застосунку, або, записавшись у свого сімейного лікаря особисто чи телефоном.

Олександр Костирко нагадав, що діє державна програма з отримання безкоштовних медичних препаратів для профілактики серцево-судинних захворювань та інсультів. Для отримання рецепту слід звернутись до свого сімейного лікаря.

Також генеральний директор Ніжинської міськлікарні акцентував, що триває реконструкція приймально-діагностичного відділення в рамках президентського проєкту «Велике будівництво». На жаль, закінчення реконструкції затягнулось через проведення державного аудиту підрядної організації, коригування проєкту будівництва, робіт, які можна виконувати лише при наявності медичного обладнання, несприятливих погодних умов для зовнішніх робіт і малою кількістю будівельників.

Олександр Костирко зазначив, що Ніжинська міська рада виділила кошти на дане будівництво в необхідній кількості. Вже лікарня отримала комп’ютерний томограф, вартість якого майже 19 млн грн, УЗД-апарат преміумкласу, очікується постачання цифрового рентген-апарату.
Міський голова Олександр Кодола дав доручення профільним заступникам і управлінню житлово-комунального господарства вивчити проблеми реконструкції приймально-діагностичного відділення та докласти максимум зусиль для розв'язання даного питання.  


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

15.03.2021