Міська лікарня та центр первинної медико-санітарної допомоги отримали засоби індивідуального захисту для медичного персоналу

Сьогодні медичні працівники перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусною інфекцією, тому вони повинні бути максимально захищені та чітко дотримуватися встановлених процедур охорони праці.

03 квітня народний депутат України, член депутатської групи "Довіра" Валерій Давиденко разом з депутатом Чернігівської обласної ради Іриною Грозенко здійснили робочий візит до Ніжина та передали КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» та КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» засоби індивідуального захисту для медичних працівників: багаторазові захисні комбінезони, респіратори, рукавички, захисні окуляри, маски та дезінфекційні засоби «АХД 2000 експрес». Такі ж засоби індивідуального захисту отримала Ніжинська центральна районна лікарня. Це все було придбано, в тому числі, за сприяння народного депутата України Бориса Приходька.

Валерій Давиденко поцікавився потребами медичних закладів міста. Міський голова Анатолій Лінник запевнив, що за кошти міського бюджету Ніжин готовий придбати все необхідне для медичної сфери. Проблема залишається в тому, що деяке обладнання відсутнє на ринку медичних товарів, або ж постачальники відмовляються надавати товар за безготівковий розрахунок. Також Анатолій Валерійович акцентував увагу народного депутата України на тому, що держава повинна забезпечити жорсткий контроль на цінову політику медичних засобів та препаратів в аптеках.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко

03.04.2020