Культурну спільноту Ніжинської громади привітали з професійним святом


Саме сьогодні, 9 листопада, широка когорта працівників культури Ніжинської територіальної громади приймала вітання з нагоди професійного свята Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.
Навіть в умовах повномасштабної війни працівники культури та майстри народного мистецтва продовжують гідно тримати культурний фронт, примножуючи велич нашого краю. Своєю роботою формують світогляд молоді та долучаючи її до справжніх витоків української культури. Роблять усе, щоб навіть у найважчі моменти життя ми не втрачали свою духовність.
А ще вони – неймовірна підтримка наших захисників. З перших днів війни заклади культури і дозвілля, бібліотеки перетворилися на осередки, де збирають гуманітарну допомогу, плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, проводять благодійні акції на підтримку ЗСУ.
Тож сьогодні з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва у стінах Ніжинської міської ради звучало багато вітальних слів на адресу представників цієї професії. Вітання супроводжувалися врученням подяк, грамот, почесних грамот.
Зі святом тих, хто творить культурний простір нашої громади та береже, пропагує і примножує її культурні багатства, привітав міський голова Олександр Кодола: «Це свято стосується кожного з нас, адже всі ми - носії традицій та звичаїв громади, зрештою, країни, в якій живемо.
Ви даруєте людям радість, несете культуру до кожного серця і кожної душі, примножуючи велич рідного краю своєю плідною творчою працею! Громада високо цінує ваш вагомий внесок у розвиток національної культурної скарбниці!»
09.11.2023