Круглий стіл з теми «Шкільний європейський клуб – новий формат для творчого учителя»

18 березня у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулася Сьома Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти – 2016». У рамках організації виставки Чернігівським інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського був проведений круглий стіл з теми «Шкільний європейський клуб – новий формат для творчого учителя». До участі були запрошені учасники обласного педагогічного клубу «На крилах творчості».

У заході виступила переможець обласного конкурсу «Шкільний європейський клуб – 2016», Ровенчин Катерина Віталіївна, керівник Євроклубу «Відкриті долоні» Ніжинської гімназії № 16 Ніжинської міської ради, яка розповіла про створення Євроклубу, про його структуру, напрямки роботи. Презентувала роботу напрямку «Європейські країни», перемоги учнів у конкурсі «Діти України єдині» німецькою мовою та перемоги учениць гімназії у конкурсі «Таланти України у Франції» та їх поїздки до цієї країни.

Дуже цікавою була презентація роботи напрямку «Республіка Польща», де було представлено традиційні заходи, фестивалі, виступи ансамблю польської пісні «Гвяздечка» на різних святах, поїздки наших учнів до Польщі та їх перемоги. Результатом роботи шкільного Євроклубу є навчання наших випускників в країнах Європи: Німеччині, Болгарії, Польщі, а в в майбутньому – Франції.

Проведена робота Євроклубу гімназії № 16 відмічена Сертифікатом від Міністерства освіти і науки України інституту модернізації змісту освіти та Національної академії педагогічних наук України.

Ніжинська гімназія №16

21.03.2016