Круглий стіл «Право на воду та санітарію»

22 березня ─ Всесвітній день води, який святкує вся планета. Головне завдання цього дня ─ нагадати кожному жителю планети про важливість водних ресурсів для підтримання життя на землі.

У зв`язку з цим громадською екологічною організацією «Мама-86» та Ніжинським міськрайонним управлінням водного господарства було організовано та проведено круглий стіл з теми «Право на воду та санітарію». Метою заходу стала допомога державним і недержавним інституціям у переосмисленні водної безпеки та умов санітарії на місцевому рівні.

Круглий стіл розпочався з виступів учнів ЗОШ №5, які повідомили присутнім факти про воду. Школа є партнером водного господарства та активно співпрацює з організацією «Мама-86-Ніжин».

Після цього учасники заходу перейшли до обговорення важливих екологічних проблем. Зокрема, Анжела Володимирівна Салогуб, координатор освітніх програм ГЕО «Мама-86», виступила з доповіддю «Право на воду та санітарію» ─ базове право кожного». Володимир Олександрович Тарасенко, начальник Ніжинського міськрайонного управління водного господарства, окреслив головні засади євроінтеграції водної галузі в Україні. Валентина Іванівна Назаренко, член ГЕО «Мама-86», розповіла про шведський досвід попередження забруднення довкілля через підвищення хімічної безпеки та захисту дітей.

Щодо результатів виконання проекту «Забезпечення рівного права на воду та санітарію» в Ніжині доповіла Валентина Миколаївна Щокіна, голова ГЕО «Мама-86».

Наприкінці заходу зі словом також виступив заступник міського голови Григорій Миколайович Олійник, який наголосив на важливості залучення громадських ініціатив до вирішення проблемних питань у сфері води та санітарії.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

23.03.2016