Кошти, заплановані на парки і сквери, спрямовані на ЗСУ!

«Кошти, заплановані на парки і сквери, спрямовані на ЗСУ! Допоки в Україні точиться дискусія – «дрони чи стадіони», ще минулого року ми чітко розставили наші пріоритети», - підкреслив міський голова Ніжина Олександр Кодола.

Нагадуємо, що на сесії 24 лютого, в день повномасштабного вторгнення, міською владою були внесені зміни до бюджету громади та перенаправлені перші кошти на укриття, підтримку обороноздатності міста та країни в цілому.

Загалом за минулий рік з бюджету Ніжинської територіальної громади на обороноздатність та підтримку ЗСУ виділено 70 млн грн. Це склало 12% бюджету нашої громади.

Фінансування армії - це повноваження і обов’язок центральної влади, а не органів місцевого самоврядування. Але коли точиться війна, то обов’язок кожного українця робити внесок у Перемогу. І цим займається вся Ніжинська громада.

«Ніжин - місто волонтерів, які щодня допомагають захисникам. Загалом ми разом з ніжинцями передали вже 26 автівок нашим захисникам. Незабаром ми передамо ще дві автівки», - зауважив очільник Ніжина.

Кошти, які були закладені на облаштування парків, скверів (парку Шевченка, Графського парку, скверу Богдана Хмельницького) перенаправляються на підтримку обороноздатності країни. Адже минулий 2022 рік планувався бути роком парків і скверів. Також ще з ряду видатків плануємо перенаправити ресурси на ЗСУ.

Звісно, ми хочемо, щоб наше місто було охайне, сучасне з парковими зонами. Але сьогодні найголовніше – це Перемога.
Міський голова Олександр Кодола під час щотижневої оперативної наради подякував всім фінансовим установам міста, Міністерству фінансів України за те, що вони спільно відпрацювали можливість перерахунку коштів місцевого бюджету, у вигляді місцевої субвенції, на потреби наших військових частин.

На сьогодні за перше півріччя 2023 року, з бюджету громади на армію спрямовано 20 млн 500 тис.грн, в тому числі прямі субвенції тим військовим частинам, де проходять службу ніжинці. За ці кошти військові змогли собі придбати автівки, дрони, рації, засоби захисту та інше необхідне обладнання.

"Я двічі на місяць проводжу прийоми громадян і десятки звернень стосується ремонту доріг та тротуарів.
Адже життя міста не можна ставити на паузу, не можна відмовлятися від фінансування освіти, медицини, ремонту доріг. Але сьогодні найголовніше - Перемога.
«Тож продовжуємо працювати далі та знаходити баланс між тим, щоб допомагати нашим захисникам і добробутом нашої громади.
Всією громадою працюємо заради Перемоги!», - підсумував Олександр Кодола.
25.07.2023