Інформація про пожежі

За період з 01.01 по 05.01.2016 року в м. Ніжині виникло 3 пожежі внаслідок яких вогнем пошкоджено літню кухню по вул. Власенко, житловий будинок по вул. Василівській й повністю знищено покрівлю житлового будинку по вул. Березанській. Причинами даних пожеж стало порушення правил монтажу електропроводки та неправильне влаштування, несправність печей та димарів.

В зв’язку з низькою температурою багато ніжинців з метою економії коштів на споживання природного газу використовують для опалення будинків груби та водогрійні котли на твердому паливі, не виконавши в повному обсязі заходи з їх підготовки до використання після значної перерви. Як наслідок – виникає пожежа на горищі. Збитки власників домоволодінь по вул. Василівській та по вул. Березанській дуже великі.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради закликає громадян в разі використання для додаткового опалення груб, печей та котлів на твердому паливі, електричних опалювальних приладів в обов’язковому порядку перевірити та провести технічне обслуговування димарів (в т.ч. наявність протипожежної розділки), очистити горища від легкозаймистих речей, оглянути на справність електричні обігрівальні прилади й не залишати їх ввімкненими в електромережу без нагляду та дотримуватись інших встановлених правил протипожежної безпеки.

Рекомендуємо власникам нерухомого майна страхувати своє житло та домашні речі від пожеж та інших надзвичайних подій, що підвищує спроможність ліквідувати негативні наслідки надзвичайної ситуації в родині.

Шановні ніжинці! В період значного похолодання просимо вас суворо дотримуватись правил протипожежної безпеки в своїх домоволодіннях.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій виконкому

06.01.2016