Готуємось до літнього оздоровлення

15 березня на засіданні координаційної ради з питань організації оздоровлення дітей влітку 2017 року були підняті наступні питання:

- Прогнозовані показники щодо забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей шкільного віку, які потребують особливої соціальної уваги;

- підготовка позаміського табору імені Якова Батюка до літнього сезону;

- медичне обслуговування дитячих оздоровчих таборів м.Ніжина.

Під час обговорення вищезазначених питань заступник міського голови Ігор Алєксєєнко наголосив, що основним завданням в організації дитячого оздоровлення є безпека дітей у літніх таборах та організація змістовного, цікавого відпочинку. Для цього фахівцями методичного кабінету розроблено Програма з посилення виховної роботи , заходами якої враховані усі зауваження попередніх обласних колегій.

Кожен член робочої групи проаналізував заплановані кількісні показники забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей пільгових категорій (до них відносяться: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих в районі АТО, діти-інваліди, діти з багатодітних сімей, діти з малозабезпечених сімей , діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи , діти, які перебувають на диспансерному обліку, обдаровані та талановиті діти, діти внутрішньо переміщених осіб, діти учасників АТО).

Директор позаміського табору імені Якова Батюка Олена Вікторівна Царенко поінформувала членів робочої групи щодо основних проблем підготовчої роботи, виділивши як нагальну - проведення ремонтних робіт харчоблоку , на що необхідні додаткові кошти у розмірі 80 тис гривень . Планується відкриття трьох оздоровчих змін. Перша зміна – з 5 червня. Здійснюється підбір педагогічних кадрів, але залишається не вирішеним питання забезпечення табору лікарем. Листом головного лікаря НЦЛ Костирка О.М. доведено, що більшість лікарів(а опитувалися лише лікарі-педіатри) відмовились працювати влітку у таборі. Двоє погодились за умови щоденного довезення до табору. Головний лікар дитячого поліклініки Ольга Михайлівна Цибульська доповіла, що штат педіатрів(6 осіб) не в змозі обслуговувати оздоровчі табори через перезавантаження лікарів. Питання залишилося відкритим.

Начальник управління освіти Крапив’янський С.М. довів до відома присутніх прогнозовані фінансові показники й мережу оздоровчих таборів, які працюватимуть під час літніх канікул : 17 денних таборів,1 наметовий табір(3 зміни) та позаміський табір у с.Вертіївці ( три зміни, третя – пільгова).

Алєксєєнко І.В. , підводячи підсумок наради, зазначив , що показники оздоровчої кампанії у цьому році повинні бути не нижче минулорічних, а для цього необхідно працювати злагоджено, а кожну проблему оперативно вирішувати.

За інформацією відділу у справах сім’ї та молоді

16.03.2017