Головні рішення із засідання виконавчого комітету

18 січня відбулося засідання виконавчого комітету, на якому розглянуло 19 проектів рішень.

Ухвалили рішення про доповнення списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти місцевого бюджету.

Це : 5 учнів із числа сиріт, позбавлених батьківського піклування; 14 учнів з малозабезпечених сімей; 3 учнів, із числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; 25 учнів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (ООС), та дітей загиблих батьків під час бойових дій; 2 учнів, батьки яких загинули під час бойових дій. Всього 49 учнів.

З вересня 2022 року кількість дітей збільшилася на 538. Всього 649 учнів.

Прийнято рішення про збільшення плати за харчування дітей в закладах освіти. Для учнів 1-4 класів не категорійних родин  (30%  батьківська доплата від вартості сніданку – 12,0 грн, 70% кошти Ніжинської міської територіальної громади – 28,0 грн).

 Другими сніданками (вартість для учнів 1-4 класів – 40,0 грн, для учнів 5-11 класів -  43,0 грн).

Члени виконавчого комітету погодили тарифи на платні медичні послуги з проведення профілактичного медичного огляду для отримання посвідчення водія транспортних засобів; профілактичного медичного огляду для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами; лабораторної послуги з проведення аналізу на копрограму, що надаються «Ніжинською центральна міська лікарня з врахуванням рентабельності у розмірі 5% від собівартості послуги. Тарифи не переглядалися з 2018 року.

В ході засідання ухвалено рішення, що стосувались захисту прав дітей, благоустрою та комунальної сфери, майнових питань, призначення стипендій обдарованій та учнівській молоді.

За дорученням міського голови Олександра Кодоли розмір стипендій буде переглянутий за результатами другого півріччя 2023 року. Як зазначив міський голова, щоб розмір стипендії був більш мотиваційним. 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

18.01.2023