До Ніжина надійшла фура від волонтерської сотні міста Брешія Італія

08 травня до Ніжина надійшла фура від волонтерської сотні міста Брешія Італія. Волонтерську сотню складають уродженці Ніжинщини, які виїхали до іншої країни, але не забули про рідний край. Наші земляки, важко працюючи в Італії, постійно допомагають нашому місту. Згуртовуючись вони залучають італійців, складаються власними грошима та надсилають нам гуманітарні вантажі.

Усі фури, що приходили на медичні заклади міста Ніжин заправляються та обслуговуються за кошти Волонтерської сотні міста Брешія. Ніжин не поніс жодних витрат, а ми натомість отримали медикаменти, хірургічне обладнання та багатофункціональні ліжка.

Також учора ми отримали понад 250 матраців, які дадуть можливість оновити значну частину матеріальної бази. Ці матраци передбачені для багатофункціональних ліжок. Саме ці ліжка раніше були доставлені волонтерською сотнею міста Брешія.

Також в гуманітарному вантажі були дві пральні машини. Одна з них вже функціонує в реабілітаційному відділенні Ніжинської ЦМЛ, а інша передана пральні.

Крім того, наші італійські друзі подарували нам електричну духовку. Вона передана КП «Школяр», що здійснює харчування у міській лікарні. Це покращить надання послуг хворим Ніжинської центральної міської лікарні.

Одяг, який прибув разом з гуманітарним вантажем, вже передано до Ніжинського територіального центру соціального обслуговування для роздачі незахищеним верствам населення.

Щиро дякуємо нашим італійським друзям!  
09.05.2023