День пам'яті жертв політичних репресій

Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам'ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

Пам’ятна дата встановлена Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

Биківнянський ліс під Києвом – одне з найбільших в Україні місць масових поховань жертв політичних репресій.

Кілька років сюди практично щоночі звозили тіла жертв НКВС, замордованих у кількох київських катівнях. Але це не єдина “таємна спецділянка”, по всій Україні розкидані місця масових поховань людей, позбавлених свободи, гідності, майна, замордованих та безвинно страчених.

На Чернігівщині - це село Халявин біля обласного центру. З огляду на все, що ми знаємо про Бучу, Ірпінь, Гостомель, Маріуполь, Ізюм та інші звільнені міста, День пам’яті жертв політичних репресій сьогодні набуває для нас нового значення. Але в нас є справжній захист, справжня опора. У нас є Збройні Сили України, є армія Незалежної України, яка протистоїть окупантам, береже нашу рідну українську землю від ворога.

Відкидає московського ворога від наших українських міст.

Наші Герої роблять все можливе, щоб не допустити повторення трагедій ХХ століття Тому віримо у перемогу та молімося сьогодні за вічний спокій невинно закатованих жертв політичних репресій.  

22.05.2023