День цивільного захисту в гімназії № 3

13 квітня 2016 року у Ніжинській гімназії № 3 проводився показовий День цивільного захисту на тему: «Дії особового складу гімназії при виникненні надзвичайних ситуацій мирного часу» з практичним відпрацюванням об’єктового тренування «Напад терористів на кімнату зберігання навчальної зброї та набоїв».

В підготовці та проведенні Дня цивільного захисту були задіяні всі формування гімназії, вчителі, гімназисти, підрозділ Державної служби охорони, відділення пожежогасіння 16 Державної пожежно–рятувальної частини, пошуково–рятувальна команда спеціального авіаційного загону, бригада швидкої медичної допомоги, керівники та вихованці центру туризму. Після загальногімназійної лінійки відбулося представлення об’єктових формувань цивільного захисту, проведено відкриті уроки з тем: «Сигнал «Увага всім! Дії дітей за сигналом», «Правила поведінки і заходи безпеки при зустрічі з вибухонебезпечними предметами», «Надзвичайні ситуації мирного та воєнного часу».

Далі настала черга відпрацювання практичних питань: дії вчителів та гімназистів за сигналом «Увага всім!», отримання мовної інформації по об’єктовій системі оповіщення, евакуація всього особового складу з будівлі в індивідуальних засобах захисту, евакуація потерпілих особовим складом рятувальної ланки, затримання «умовних терористів» працівниками державної служби охорони, ознайомлення з технікою пожежно–рятувальних та пошуков –рятувальних формувань.

Діти та дорослі отримали практичні знання та закріпили навички порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій або небезпечних подій. Підсумки практичних навчань підвів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Ніжинської міської ради Чернишов Г.Г. Він звернув увагу присутніх керівників всіх загальноосвітніх шкіл міста на необхідності відповідально та якісно організувати проведення Дня цивільного захисту в своїх закладах.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

13.04.2016