«Демократична школа» стартувала у Ніжинській ЗОШ І-ІІІ ст. №17

31.03. 2016 року у ЗОШ І-ІІІст. №17 відбулося представлення «Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства «Демократична школа», яка діє за сприяння Міністерства освіти і науки України спільно з Європейським Центром ім. Вергеланда (Осло, Норвегія) за підтримки Ради Європи.

Цього дня у школі були запрошені представники громади - мікрорайону школи, батьки, депутати міської ради, керівництво військової частини, директори загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста, учні - члени учнівського самоврядування. У виступах начальника управління освіти Крапив’янського С.М., директора школи Власенко Т.Ф. звучало бажання введення змін у роботу закладів, у розвиток партнерських стосунків між громадою, педагогами, учнями та батьками.

Презентували Програму тренери, які закріплені за Ніжинською ЗОШ №17,- Тетяна Володимирівна Мелещенко, доцент кафедри методики навчання суспільних дисциплін і гендерної освіти Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова та Лілія Василівна Гонюкова, професор кафедри державної політики та суспільного розвитку Національної академії державного управління при Президентові України.

Із задоволенням учасники зустрічі взяли участь у тренінгу, де вчилися визначати проблему закладу, поважати думку інших, працювати в команді, а головне - бути готовими та впроваджувати зміни в освіті, у своєму навчальному закладі.

Надалі тренери будуть працювати у ЗОШ І-ІІІ ст. №17. Своїми напрацюваннями буде ділитися цей заклад.

Н.О.Пономаренко, учасник проекту

01.04.2016