Чергове пленарне засідання міської ради

28 лютого розпочала свою роботу чергова 21 сесія міської ради.

На сесії були присутні депутати міської ради сьомого скликання; депутати обласної ради: Валерій Гавриленко, Алла Ковтун, Сергій Охонько; заступники міського голови з питань виконавчих органів: Григорій Олійник, Сергій Осадчий, Сергій Дзюба, Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник; керівники структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств міста, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

На початку пленарного засідання міський голова Анатолій Валерійович Лінник зачитав Постанову Ніжинської міської виборчої комісії від 8 лютого 2017 року №1 «Про заміщення депутатів у складі Ніжинської міської ради». У Постанові йдеться про дострокове припинення повноваження депутата Ніжинської міської ради від Ніжинської міської організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ - УКРОП» Малюги Ю.О. згідно поданої ним заяви про відкликання. Наступним за черговістю депутатом Ніжинської міської ради від зазначеної Ніжинської міської організації був визнаний Ющенко Олександр Григорович. Після складання Присяги депутата, Анатолій Лінник побажав Олександру Ющенку сил і натхнення на нелегку працю депутата. Секретар міської ради Валерій Салогуб приєднався до слів міського голови та побажав командного депутатського духу.

Також, на початку засідання секретарем міської ради було зачитано дві заяви:

- заява депутата Вікторії Григорівни Паскевич про вихід із фракції Радикальної партії Олега Ляшка Ніжинської міської ради;

- заява голови постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю Олега Вікторовича Щербака з проханням звільнити його з посади голови комісії.

Затверджений порядок денний містив 35 проектів рішень, з них було розглянуто 13: про виконання бюджету міста Ніжина за 2016 рік, про внесення змін до бюджету міста на 2017 рік, Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради 6 скликання від 08 липня 2015 року № 6-69/2015 «Про затвердження місцевих податків», Про умови оплати праці, Про встановлення зменшеного розміру орендної плати, Про затвердження списку народних засідателів Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області, а також ряд земельних питань.

Розгляд решти проектів рішень та «Різне» перенесено на п’ятницю 3-го березня 2017 року на 10.00.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

01.03.2017