19 березня пройде щорічна всесвітня кампанія «Година Землі»

19 березня о 20.30 ніжинці матимуть змогу долучитися до щорічної всесвітньої акції "Година Землі". Вимкнувши світло та електроприлади на одну годину, жителі міста покажуть необхідність об`єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Найбільша в світі екологічна кампанія "Година Землі" започаткована Світовим фондом дикої природи. Усі господарства та комерційні установи мають вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину. Мета акції – стимулювати зацікавлення населення світу до потреби протидії зміні клімату.

Вперше «Година Землі» була організована Світовим фондом дикої природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, та отримала світову підтримку у 2008 році.

Ця кампанія увінчалась безпрецедентним успіхом, який отримав високу всебічну оцінку і суспільне визнання. До неї приєдналися 7000 міст у 152 країнах зі всього світу.

Україна вперше приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році, тоді до "Години Землі" долучилися 16 міст та містечок. Незважаючи на те, що про свою участь заявили всього 16 міст, люди та організації в інших населених пунктах країни теж вимкнули світло на одну годину, тим самим підтримуючи акцію.

У 2015 році вже 50 міст та містечок нашої країни разом зі столицею приєдналися до світової спільноти, вимкнувши світло на відомих спорудах та закликавши жителів до активних дій по боротьбі зі зміною клімату та марнотратним споживанням природних ресурсів.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

15.03.2016